e b e r h a r d

Vardagshjältar och bergsbestigare

16 April - Artikelarkiv

 

Under mars och början på april har jag haft mycket att göra. Mitt ordinarie arbete på Prima Vuxenpsykiatri har tagit mycket tid. Det har därför inte blivit mycket skrivet på hemsidan. Jag har dock träffat fantastiskt mycket patienter som jag hoppas har förbättrats efter behandling. Ibland hjälper det att ge enkla råd. För andra hjälper ingenting. Tyvärr är det ju inte alla som blir bra med de åtgärder vi inom psykiatrin kan ge. Trots det måste man försöka och det finns ändå väldigt mycket att göra. Det gäller såväl mediciner som psykoterapetiska interventioner.

Jag har också hållit en del föredrag på senare tid. Bland annat var jag och föreläste för kvinnojouren i Täby och för ett LSS-boende i Spånga. Det är institutioner som dessa som visar på de fina sidorna i mänskligheten. Frivilliga insatser som görs via kvinnojouren kan mycket väl rädda liv. Och de som arbetar med människor som behöver extra stöd och service är människor som viger sitt liv till de som inte har det lika lätt som vi andra. Något de bör vara stolta över.

Sen gäller det att få ihop tid tillskrivande. Jag skriver en bok om barnuppfostran som jag hoppas ska kunna komma ut på våren 2013. Utöver det har några bett mig publicera mina tweets i bokform. Jag vet inte om det är något andra vill köpa, men känner mig förstås hedrad av förfrågan. Så jag jobbar på med att försöka sno ihop en och annan intelligent “sanning”. Till vissa av mina läsares förtret skulle jag tro.

Utöver det har jag lite planer på att göra både film på min första bok “I trygghetsnarkomanernas land” och dessutom ett försök att lansera en teveserie om hur vi människor fungerar biologiskt. Min erfarenhet är dock att det aldrig blir av när man försöker göra något större projekt för teve. Kan det bero på mitt radioutseende? Eller på att boken “I trygghetsnarkomanernas land” inte passar som film. Konstigt isåfall för den spelas i mitt inre varje gång jag öppnar en tidning och läser alla varningsrubriker.

Något som heller aldrig tycks bli av är översättningen av “I trygghetsnarkomanernas land” till engelska. jag har iallafall arbetat fram en mer internationell version som det bara är för översätatrna att sätta tänderna i. Gäller bara att hitta lämplig översättare…

Roligast just nu är dock mitt tredje bokprojekt. Jag fick för någon månad sedan en förfrågan av bergsbestigaren och äventyraren Fredrik Sträng om att skriva en bok. Detta har mynnat ut i ett samarbete som jag inte vet hur det ska sluta. En sak är dock säker. En av oss ska försöka bestiga K2 – och det är upp till er att gissa vem av oss det blir.