e b e r h a r d

Kort om mig

Jag har arbetat med psykiatri stort sett hela mitt vuxna liv. Utöver mitt arbete som psykiater och chef håller jag mycket föredrag.


Jag har arbetat med psykiatri stort sett hela mitt vuxna liv. Under åren 2004 -2009 var jag chef på S:t Görans psykakut. Innan dess arbetade jag på samma arbetsplats som överläkare. Jag började som underläkare 1994 och har dessutom arbetat som såväl sjuksköterska som mentalskötare sedan 1986.

Sedan 2010 arbetar jag som chef inom Prima Barn & Vuxenpsykiatri och sedan 2015 är jag verksamhetschef på Prima Liljeholmen i Stockholm. Trots att jag arbetar som chef träffar jag fortfarande dagligen väldigt många patienter. Ett privilegium jag värdesätter högt och som är ett av många skäl att arbeta inom Prima där man sätter patienten i centrum.

Utöver mitt arbete som psykiater och chef håller jag mycket föredrag. Jag föreläser mycket om mina böcker och det innebär att jag fokuserar på allt från ansvar, överdrivet behov av rättigheter och kränkningar, överdrivet säkerhetstänkande samt naturligtvis om barnuppfostran och hur befintlig sådan leder till problem i arbetslivet.

Utöver det använder jag mig i föredrag av min mångåriga erfarenhet som chef och ledare. Jag har senaste året vänt ett underskott på 25 miljoner kronor till att hålla budget, samtidigt som vi blivit av med alla långa köer på Prima Liljeholmen. Om man inte kan hantera sina medarbetare är en sådan utveckling omöjlig. Om man vill beställa ett föredrag kan man klicka här

Mina böcker I trygghetsnarkomanernas land (2006), Ingen tar skit i de lättkränktas land (2009), Normalt? (2011) Hur barnen tog makten(2013) och Det stora könsexperimentet (2018) har alla blivit bästsäljare och de presenteras här.

Läkarpraktik

Nu går det också att träffa mig som privatpatient utanför ramen för mitt ordinarie arbete


Jag har under flera år arbetat som överläkare och chef på Psykakuten vid S:t Görans Sjukhus i Stockholm. Sedan dess har jag fortsatt som kliniskt verksam chef inom Prima Barn- och Vuxenpsykiatri. I mitt mångåriga arbete som chef och kliniskt verksam psykiater har jag träffat ett mycket stort antal patienter. Jag har en gedigen erfarenhet av alla psykiatriska tillstånd. Dock är det inte längre möjligt för mig att träffa alla patienter inom ramen för Prima Barn & Vuxenpsykiatri då jag sedan årsskiftet 2019 är verksamhetschef för Prima Maria Beroendekliniken där jag alltså huvudsakligen arbetar. Sedan våren 2009 går det emellertid också att träffa mig som privatpatient. Jag är auktoriserad på Sophiahemmet och har en lokal på Humlegårdsgatan 20 (tillsammans med Hedda Care).

Då min privatverksamhet inte är kopplad till regionen är jag dessvärre förhindrad att subventionera taxan. Ett besök kostar 2500:-.

Skicka ett meddelande med din förfrågan till mig så hör jag av mig.