e b e r h a r d

Sverigedemokraternas bästa vänner

11 January - Artikelarkiv

trakasserierUnder de första veckorna av 2016 har man kunnat läsa ett flertal nyheter som handlar om att stora gäng med unga killar från kulturer med patriarkala strukturer har gått samman och trakasserat och sexuellt ofredat flera flickor. Detta har i stor skala skett i den tyska staden Köln under nyårsnatten. En händelse som föranledde att Kölns borgmästare valde att påtala för kvinnor hur de borde vara klädda…

I Sverige rapporterades samtidigt om liknande händelser i Kalmar. Och häromdagen framkom att polisen i Stockholm konsekvent mörkat att samma sak hade skett på festivalen ”We Are Stockholm” såväl 2014 som 2015. Polismästaren uppger att anledningen till att de inte berättade vad som skett var att de inte ville att rapporten skulle spela Sverigedemokraterna i händerna. Uppenbarligen intresserade inte heller ärendet Dagens Nyheters chefer då de trots tips om händelsen valde att inte publicera. Man kan undra en hel del över agerandet i samband med detta och det har många kloka människor under dagen också gjort.

En sak framstår dock som helt klart. Med sådana fiender behöver Sverigedemokraterna absolut inga vänner. Uppenbarligen tävlar poliserna i detta ärende med Aftonbladets ledarredaktion om att vara Sverigedemokraternas bästa valarbetare.

Istället för att ta itu med ett reellt problem genom att hårt och skoningslöst lagföra de som medvetet och strukturerat brutit mot svensk och internationell lag (och vanlig hyfs) försöker man dölja verkligheten. Och så känner man sig god. Förmodligen för att man annars skulle fått löpa gatlopp i medierna (läs Aftonbladets ledarsida) eftersom man där skulle ha blivit anklagad för rasism.

Sverige är i alla internationella undersökningar ett av världens minst rasistiska länder. Ändå är vi så livrädda för att stämplas som rasister av en handfull publicistiskt högljudda mobbare, att vi väljer att blunda för verkliga övergrepp bara för att de begås av personer som inte är födda i Sverige. Men hur ökar man toleransen i samhället? Knappast genom att blunda och acceptera alla former av beteenden. För att människor med olika viljor och olika värderingar ska kunna leva tillsammans är det mest centrala att vi ställer krav som klargör för oss alla vad vi får, respektive inte får, göra. Och att vi aldrig accepterar beteenden som inte följer detta. Att agera så är snällt på riktigt.

Men istället för att agera utifrån normala normer som byggt upp det fria och civiliserade samhälle vi har haft, har vi på senare tid istället skapat ett samhälle där ordningsmakten är rädd för att uppfattas som fascister för att de gör sitt jobb. De vågar inte städa ut ett olagligt tältläger. De vågar inte avhysa människor som vistas i landet illegalt och de vågar inte berätta att vissa (långt ifrån alla) människor från andra kulturer som kommit hit helt enkelt inte uppför sig på det sätt som vi kräver att man ska göra i ett civiliserat samhälle.

När sedan denna typ av unga killar belägrar bubbelpoolerna på badhusen i Sveriges huvudstad kommer någon välmenande relativist på att man kanske ska lösa problemet med att män tafsar på kvinnor i poolerna, genom att ha könsuppdelade bubbelpooler. Så när par nu ska bada tillsammans är det medeltida värderingar som styr var man får vistas. Sen undrar media varför Sverigedemokraterna växer?

Det finns en bra lösning på problem med unga killar som tafsar på kvinnor i pooler. Släng ut dem från badhuset. Det finns en bra lösning på män som i grupp antastar kvinnor på allmänna platser eller festivaler. Grip dem och åtala dem för de brott de begått.