e b e r h a r d

Recension att ta på allvar

05 October - Artikelarkiv

Det gör mig alltid lika glad när en människa som faktiskt är insatt i det jag skriver om ger mig positiv feedback. Det gäller naturligtvis alla de kollegor inom psykiatrin som uppskattar mina böcker. I ännu högre grad gäller det när jag får sådan respons från människor med erfarenhet av psykisk sjukdom. När man får det kan man enklare hantera det faktum att journalister som läst boken “Normalt?” tycks fått för sig att den skulle vara kontroversiell. En uppfattning som saknar all grund. Därför blev jag fantastiskt glad när jag fick nedanstående inlägg från en läsare via mail. Brevskrivaren önskar dock vara anonym.

“På väg hem med flyget från Arlanda köpte jag din bok Normalt? Riktigt bra, måste poängtera att det är den första boken på flera år jag läst ut under ett och samma dygn, så bra var den. För några år sen under slutet på min värnplikt gick jag in i en haschpsykos (enligt läkarna). Jag hamnade på lpt och slutade med mina mediciner för att efter ett tag gå in i nästa psykos , blev senare diagnoserad bipolär sjukdom typ 1. Känner igen mig i mycket av det du har tagit upp i boken. Det som jag tycker är bäst är när du skriver att man inte kan kategorisera människor i diagnoser, hoppas på att mediciner och läkare kan lösa allt. Det är viktigt att man som människa anpassar sig och hittar strategier och handskas med livets problem och inte curlas av omgivningen. Mycket av det du skriver om ger mig styrka att leva mitt liv trots min sjukdom. Mediciner som litium också så klart. Jag gillade Normalt? Och tänker läsa dina andra böcker också. Jag jobbar på en gruppbostad inom Lss o Sol och har ett genuint intresse för psykiatri och böcker som bl a du skriver bidrar till att jag fortsätter att vara intresserad. Fortsätt så!”