e b e r h a r d

Hjälmlösa skateboardåkare

22 May - Artikelarkiv

Häromdagen handlade en upprörd diskussion på twitter om en pappa som synts åka skateboard i en nerförsbacke medan han höll en hjälmlös ettåring i famnen. Vad är det för hemsk man som gör något sådant? Indignationen från en ledande företrädare för Sverigedemokraterna var enorm.  Hans omedelbara reaktion var att sociala myndigheter borde ta barnet ifrån pappan och dessutom tyckte han att det skulle vara en bra idé att, med tvång, svetsa fast en hjälm på pappans huvud. På direkt fråga menade han sedan att det naturligtvis inte skulle ligga som grund för ett lagförslag, men det gick som sagt inte att ta miste på hans egen syn på sin moraliska förträfflighet i förhållande till skateboardåkaren. Detta utan någon som helst kännedom om varken nerförsbackens lutning, skateboardens fart eller pappans förmåga att framföra fordonet.

Jag brukar ofta raljera i föredrag om att man nuförtiden riskerar att få barnen omhändertagna av sociala myndigheter om man låter dem cykla i Stockholms innerstad utan hjälm. Fram till nu har jag brukat ge brasklappen att jag faktiskt överdriver lite. Dock visar klåfingrigheten och den sociala ingenjörskonsten från SDs företrädare att vi har anledning att frukta partiet också av andra skäl än att de har väl förenklade lösningar i integrationsfrågan.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

I ett Sverige styrt av SD kan vi alltså förvänta oss en tung statlig inblandning. Är det fler än jag som ser ett tvångskommenderat midsommarfirande med hjälmprydda gossar som tvingas hoppa till små grodorna (men försiktigt)? Kan ni, som jag, se statligt arrangerade, obligatoriska utflykter till IKEA varje söndag för barnfamiljer. De yngsta barnen uppmanas av inhyrda betalda partisympatisörer att hållas kopplade för att undvika skador i de täta klungorna.

Det ska naturligtvis skålas i brännvin som det gjorts i århundraden, men för att undvika skador på levern måste medborgarna bara markera drickandet och istället inmundiga sportdryck från ett helsvenskt bolag. Cigaretter ska inte få förekomma och snuset, som ju faktiskt är väldigt svenskt, ska endast få tas utan löjliga utländska parfymer. Det måste säljas i lösvikt och de som låter det rinna nedför tänderna ska korsförhöras kring om de har överdoserat. För säkerhets skull byter man från partihåll ut allt snus och ersätter med gammaldags cowboysnus (men utan socker förstås).

Fettskatt (förutom för skånska bönder), sockerskatt (förutom på lördagar) och lusseskatt ska också införas. I SDs värld ska alla fira lucia. Det är en gammal svensk (italiensk) sed som är obligatorisk. Men levande ljus får man då inte ha i håret. Det kan ju börja brinna och det vore ju omoraliskt. Tänk om alla feta bönder – som ju är den ursprungliga svenska befolkningen – skulle ta fyr!

Det vore en äkta majbrasa det. Men såna kan vi väl knappast tillåta redan i december. Det står ju i strid med vår tradition.