e b e r h a r d

Föreläsningar under våren

17 December - Artikelarkiv

Under våren kommer jag att inleda ett samarbete med Wimab och ska hålla föredrag på olika platser runt om i landet. Det är möjligt för olika arbetsgivare att skicka sina anställda på detta och värdet av att göra det är sannolikt mycket stort för flera instanser där man arbetar med barn eller har att göra med lättkränkta individer, överdrivet säkerhetstänkande eller måste hantera andra människor och är osäker på vad som är individens ansvar och vad som man kan skylla på andra personer eller myndigheter.

Det går inte en dag utan att man läser om saker som faktiskt inte kan beskrivas bättre än att det i många avseenden urartat i dagens Sverige. I skolan arbetar många duktiga personer men de arbetsvillkor som den moderna så kallade fria uppfostran leder till riskerar att helt urholka samhället. Så sent som i går publicerade en rektor följande debattartikel som tar upp precis det problem som jag skrivit om i “Hur barnen tog makten” och som jag också tar upp i mina föreläsningar.

http://www.expressen.se/debatt/det-ar-barnens-ratt-in-absurdum-som-galler/

Om vi inte ändrar på detta sviker vi de unga människor som sedan helt oförberedda på vad vuxenlivet innebär ska ta över samhället framöver. Det finns så många olika exempel på detta att jag har en outsinlig källa att ösa ur under det närmaste året då jag ska fortsätta att skriva krönikor i Göteborgs Posten. Och för er som är intresserade kan jag också berätta att jag nu fått rättigheterna till min första bok från Nordstedts varför jag planerar att ge ut en ny version av den under 2016. Så är ni intresserade av att läsa den nyredigerade och internationaliserade”I trygghetsnarkomanernas land” får ni gärna höra av er.

Åter till föredragen:

Den 10 februari är jag i Örebro, den 5 april i Karlstad och och den 10 maj i Göteborg. Hoppas ni kan sprida detta. Om det går bra kommer jag kunna hålla fler föredrag under hösten och det jag föreläser om behöver såväl förskolor och skolor få höra runt om i landet.

https://www.facebook.com/WimabUtbildning/photos/a.237960246215871.69918.191128987565664/1104274106251143/?type=3&theater